vrijdag 1 april 2011

Nieuwe Street View beelden

Elke dag komt Google wel weer eens met wat nieuws. Daarom is het niet mogelijk om alle updates en nieuwsfeiten allemaal even uitgebreid te behandelen. Soms is dat toch wel eens jammer. Een leuke feature welke Google afgelopen week lanceerde heeft betrekking op Google Street View. Eerst was het alleen mogelijk om historische gebouwen vanaf de buitenkant te bekijken. Vanaf nu is het echter ook mogelijk om de binnenkant te bekijken. Dit klinkt misschien niet zo spannend maar voor historische bezienswaardigheden biedt dit interessante opties.

Eerst dient opgemerkt te worden dat deze feature alleen nog maar mogelijk is bij enkele gebouwen in Italiƫ en Frankrijk. Het gaat om de belangrijke bezienswaardigheden in Italiƫ en Frankrijk, met inbegrip van UNESCO monumenten in Rome, het centrum van Florence en op het Franse platteland.


Zo is het vanaf nu bijvoorbeeld mogelijk om het Colosseum in Rome van binnen te bezichtigen. Dit is in een aantal gevallen interessant. Het is allereerst interessant voor diegenen die er graag naar toe zouden willen maar daar niet toe in staat zijn. Ook is het interessant voor mensen met een historische besef. Tenslotte is het interessant voor diegenen die naar deze specifieke plek toe willen gaan of naar de omgeving (in dit geval Rome). Vaak heb je bij een stedentrip weinig tijd en moet je keuzes maken wat je wel en niet gaat bezichtigen en of bezoeken. Nu kun je vooraf al een blik naar binnen kunnen werpen en zodoende een keuze kunnen maken wat wel en niet te bezoeken. Natuurlijk speelt dit keuzedilemma niet bij het Colosseum!

Kortom een eenvoudige maar bruikbare en interessante ontwikkeling binnen Street View. Het wordt natuurlijk helemaal leuk wanneer op termijn meer gebouwen en meer landen beschikbaar komen. Dan kun je vanuit je luie stoel binnen no time binnen kijken op alle gewenste plaatsen bijvoorbeeld de tempels in Athene of Egypte. Mocht je het dan zo mooi vinden dan moet er ook maar gelijk een mogelijkheid worden geboden tot het boeken van een reis naar de bekeken historische gebouwen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten