dinsdag 30 november 2010

Prelude Blog over The Next Marketeer

De blog omgeving was er al een tijdje, alleen er was nog geen blog. Bij deze is het dan zo ver mijn eerste blog!

Starten met bloggen in een tijd waarin bloggen dood is, althans wanneer je de Volkskrant als uitgangspunt neemt.
Vorige week schreef de Volkskrant dat bloggen over haar hoogtepunt is. Ik citeer:‘De zolderkamerbloggers zijn een uitstervend ras geworden’.Bloggers zouden uitwijken naar nieuwe media zoals Twitter of Facebook en andere sociale media.
Dit artikel in de Volkskrant is geschreven in het kader van het stoppen van Dutch Bloggies. Dutch Bloggies was voor bloggersland hetzelfde als de Oscars voor de filmwereld. Weer een reden om te denken dat bloggen dood is.

Waarom dan nu toch nog starten met bloggen?

Ik ga bloggen omdat mij bepaalde zaken opvallen. Zaken die niet in 140 characters te verwoorden zijn. Zaken waarmee je je vrienden op Facebook niet mee wil spammen. Zaken waar je een eigen mening over hebt, en deze wil laten horen. Zaken die leiden tot een goede discussie. Maar ook bloggen om er zelf van te leren, en hopelijk ook een ander.
Cocreatie wordt één van de marketingtermen van 2011. Als iets daarvan op mijn blog kan plaatsvinden dan zou ik dat persoonlijk super vinden.

Waarom bloggen is duidelijk, maar waarom nu? Ik start nu met bloggen omdat ik me nu in een fase van mijn leven bevind waarin veel dingen gebeuren. Ik volg de studie commerciële economie en werk op dit moment parttime bij Jac Hensen. Tevens zijn er nog nieuwe ontwikkelingen gaande. Al deze zaken geven een bepaalde zienswijze op onderwerpen die ik graag wil delen.

Ik ga in eerste instantie bloggen over zaken die mij opvallen m.b.t. (online) marketing, management, management literatuur, social media, etc. Er is gekozen voor deze onderwerpen simpelweg omdat ze mij interesseren. Vanwege mijn huidige activiteiten zal de focus op dit moment liggen op online marketing en alles wat daar mijn samenhangt.

Dat was een blog over the Next Marketeer. In mijn volgende blog hoop ik echt te starten. Onderwerp zal dan zijn: e-mailmarketing. Input en reacties zijn altijd meer dan welkom!

Vergeet niet dat ik het ook nog moet leren dat bloggen.